Laserbehandling

Vid behandling med medicinsk laser påskyndas cellernas och kroppens självläkning genom ljuset från lasern. Effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är idag mycket omfattande. Behandlingen är helt smärtfri och utan biverkningar. Vi behandlar vid smärta i rygg, axlar och knän, reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, sårläkning, akuta/kroniska skador och mycket mer.

Vanliga åkommor vi behandlar kan vara inflammation, sträckning i någon muskel, sår, blåmärken och nagelsvamp.

MLS innebär att lasern arbetar med två våglängder (808 nm som har en antiinflammatorisk och antiödemisk effekt samt 905 nm som är smärtstillande) i en synkroniserad samverkan, vilket är UNIKT, och innebär en förhöjning av varje våglängds enskilda effekt. Denna samverkan har visat sig ha bättre terapeutiska resultat än den traditionella laserterapin.

Nagelsvamp

Nagelsvamp är mycket vanligt förekommande och smittar från människa till människa på både tånaglar och fingernaglar, men vi är olika känsliga för att drabbas. Nagelsvamp kan uppstå direkt på nageln, eller genom spridning av obehandlad hudsvampinfektion. Infektionen kan påverka alla delar av nageln, inklusive nagelmatrisen, nagelbädden och nagelplattan. En nagelsvampsinfektion kan börja med en missfärgad (vit eller gul) fläck under nagelns topp på tå – och/eller fingernageln. När svampen sprider sig djupare in i nageln, kan den orsaka missfärgning och förtjockning och få nageln att flagna av i kanterna. Det finns fler orsaker än svamp till en missfärgad och förtjockad nagel. Om man misstänker nagelsvamp skall man därför ta prov för mikroskopisk undersökning och svampodling hos sin vårdcentral innan behandling ges.


Laserbehandlingen:

Laserbehandling av nagelsvamp är snabbt, enkelt och utan biverkningar. Behandlingen tar endast några minuter per nagel och är ofarlig och smärtfri. Laserljus riktas mot nageln, passerar nageln och förstör svamparna. Allt du behöver göra är att sitta still!
Vi rekommenderar att du gör 8 behandlingar i totalt 4 veckor. Vid varje träff så gör vi 2 stycken behandlingar med 1 timmes mellanrum. Svamparna dör snabbt, men det tar tid för en frisk nagel att växa ut, 6-12 månader för tånaglar, något snabbare för fingernaglar


Goda råd för att undvika nagelsvamp:

Fothygienen är viktigt. Tvätta fötterna noggrant minst en gång om dagen och torka fötterna ordentligt efter tvätt. Vilka strumpor och skor man använder kan påverka. Strumporna bör vara gjorda i material som andas bra som bomull eller ull och det är bra att byta dem ofta. En god princip att gå efter är att byta strumpor när de blir lite fuktiga. Strumpor måste tvättas vid minst 60 grader för att döda svampen annars överlever svampen och kan spridas inom familjen via tvättmaskinen. Använd luftiga, väl ventilerade skor t.ex. barfotaskor från Vivobarefoot som COACHAB är återförsäljare av. Luftiga skor minskar svettning och håller fötterna svala, detta motverkar att fötterna blir varma och svettiga vilket får svampen att trivas. Använd egna skor eller badtofflor i offentliga våtutrymmen som sporthallar och badhus.


Bokning och priser:

3000 kr är paketpriset för samtliga 8 st laserbehandlingar. Och du bokar själv vilken dag och tid som passar dig. Tänk på att för att få ut den bästa effekten så ska du boka, så nära det går, samma dag och tidpunkt för alla fyra veckorna.

Nagelsvamp

Före och efter (12 mån) med laserbehandling

Skicka mail till oss